ГО "Міжнародна організація переселенців з інвалідністю"

 

30 вересня 2024 року, в рамках проєкт «Соціокультурна, консультаційна, правова допомога, як шлях до соціальної згуртованості та активізації молоді з інвалідністю ВПО в приймаючих громадах» в рамках грантового конкурсу «Соціальна згуртованість та активізація молоді», відбулася зустріч, на якій було представлено результати опитування щодо потреб дітей, молоді з інвалідністю, їх родин ВПО. В опитуванні взяли участь 301 респондент з 15 областей України.

Війна вмить зруйнувала сімейний уклад в житті багатьох українців, але саме вразлива категорія людей відчула на собі усі жахи рутинного життя в умовах війни.

Так, сьогодні доповідачі презентували результати дослідження. Статистика жахаюча. Значний відсоток респондентів зазначають, що житлові проблеми (відсутність житла або пристосованого житла, висока вартість орендованого житла та комунальних послуг) перетворюють життя даної категорії людей нестерпною. Опитування показало, що так базові речі, як фізичні, медичні, фінансові, потреба в безпеці та стабільності є актуальними для усіх областей України.

До заходу долучилися:

В досліджені взяли участь:

Ініціативу «Соціокультурна, консультаційна, правова допомога, як шлях до соціальної згуртованості та активізації молоді з інвалідністю ВПО в приймаючих громадах» впроваджує «ГО ЛОО АМІ-СХІД» за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.